Logo receptáru vegešpajza. Miska s avokádom, mrkvou, reďkovkou

Vajíčkový šalát s celozrnnou cestovinou

Vajíčkový šalát so celozrnnou cestovinou
  • Čas varenia
    30 min
  • Počet porcií
    4

Vajíčkový šalát s celozrnnou cestovinou

Recept na vajíčkový šalát s celozrnnou cetovinou nájdete nižšie.

Celozrnné cestoviny sú dobrou voľbou pre ľudí zameraných na fitness už z niekoľkých dôvodov:

Bohaté na živiny: Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celého zrna, čo znamená, že obsahujú viac vlákniny, vitamínov a minerálov ako ich rafinované sesternice. Sú dobrým zdrojom B-vitamínov, ktoré sú dôležité pre energetický metabolizmus. Minerálov, ako je železo, horčík a zinok.

Majú vysoký obsah vlákniny: Vláknina v celozrnných cestovinách pomáha udržiavať dlhšiu nasýtenosť, čo je užitočné pre kontrolu hmotnosti. Tiež pomáha udržiavať zdravie tráviaceho systému a môže prispieť k stabilizácii hladiny cukru v krvi.

Podporujú udržateľnú energie: Komplexné sacharidy v celozrnných cestovinách sa trávia pomalšie než jednoduché sacharidy. Čo poskytuje stabilnejší a dlhotrvajúci zdroj energie.

Prospešné pre hmotnosť: Celozrnné cestoviny môžu byť súčasťou vyváženej stravy, ktorá podporuje udržiavanie zdravej hmotnosti alebo chudnutia. Vďaka vyššej nutričnej hodnote a lepšej schopnosti zasýtenia v porovnaní s rafinovanými cestovinami.

Pre ľudí, ktorí sa venujú fitness je dôležité kombinovať celozrnné cestoviny s bielkovinami a zdravými tukmi. Tým sa vytvorí vyvážený a nutrične bohatý jedálniček, ktorý podporuje regeneráciu a rast svalov a zároveň poskytuje potrebnú energiu pre fyzickú aktivitu.

Máte radi cestoviny? Vyskúšajte naše ďalšie recepty z cestoviny.

Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológe Sous Chef AI 🙂 

A teraz už recept na vajíčkový šalát s celozrnnou cestovinou.

Ingrediencie

    Postup prípravy

    Krok1

    Uvarte cestoviny: V veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Sceďte a opláchnite pod studenou vodou, aby ste ich rýchlo ochladili.

    Krok2

    Uvarte vajíčka: Vajíčka dajte do hrnca, zakryte vodou a priveďte k varu. Varte 9-12 minút. Potom vajcia opláchnite studenou vodou, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky alebo rozdrťte vidličkou.

    Krok3

    Zmiešajte šalát: V miske zmiešajte uvarené a ochladené cestoviny s nakrájanými vajíčkami a majonézou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny a vajíčka rovnomerne obalili majonézou.

    Krok4

    Ochutite: Šalát ochutite soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať aj trochu papriky pre farbu a chuť.

    Krok5

    Servírovanie: Cestovinový šalát preneste do servírovacej misy, posypte mletou paprikou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, cvíbikmi z mladej cibulky a možno ja prekrojenými vajíčkami.

    Krok6

    Ak sa vám Recept páči, podporte nás na Sociálnych sieťach sledovaním alebo zdieľaním. Ďakujeme :)

    Mohlo by vám tiež chutiť